„Колко струва едно видео?“

„Колко струва едно видео?“

Това е най-честият въпрос, който ни задавате, понякога още преди да сме се срещнали. На него, обаче винаги отговаряме по един и същи начин – „Колко струва една кола“?

Твърде общо нали?

За да получим цената на желания от нас автомобил, обикновено поставяме критерии като марка, година на производство, вид гориво…..Веднага щом конкретизираме търсенето си, получаваме и ориентировъчна цена за колата, която искаме да купим. Понякога тя ни устройва, друг път – не.

По подобен начин ние също определяме цената на вашето видео. Няма как да ви дадем точна сума, преди да сме чули от вас:

Отговорите на всички тези въпроси са нашата ориентировъчна карта, по която се движим, за да ви дадем крайна цена.

У нас темата за парите винаги е „неудобна“. Това е последното нещо, за което се говори на интервю за работа, на масата за преговори, в училище или сред приятели. За получаващия определена сума почти винаги парите са недостатъчно, за даващия пък – повече от необходимото. Вероятно ще минат години, докато се научим на определена финансова култура и на умението да говорим свободно за парите и тяхната стойност. В www.onemedia.bg винаги сме вярвали, че трябва да оправдаем доверието ви и всеки лев, който сте платили за услугата видеозаснемане, защото знаем колко трудно се разпределят бюджети, без значение дали сте малка или по-голяма компания.

Знаем, че обикновено не ви изненадваме в ценообразуването, защото добре сме проучили пазара, конкуренцията и себестойността на едно видео. Случва се и заедно да стигнем до цена, удовлетворяваща и двете страни, като ви препоръчаме без какво не можете във видеото, което ще снимаме и от какво бихте могли да се откажете, за да не натоварвате бюджета си, ако той е ограничен.

Тук е мястото да поговорим и за нещо важно, а именно на каква цена НЕ може да се реализира едно професионално видео. Няма как да измислим концепция, да напишем сценарий, да заснемем видео с пълния набор от скъпа техника, с която идваме при вас, а след това да го монтираме за сума от около 200-300лв. Важно е да знаете, че нито един професионален оператор, монтажист, сценарист не работи за подобни хонорари, а там където ви предложат такава цена, бъдете сигурни, че крайният резултат ще бъде под въпрос. Всъщност пазарният принцип, който стои зад всеки продукт – без значение дали е кола, сирене или видео е един и същ, стойността се определя от вложените в нея ресурси.

През годините сме се убедили, че когато услугата видеозаснемане се изпълнява от един човек, така наречения „one men show“, който заснема, режисира, монтира и интервюира хората във видеото ви, продукта никога не отговаря на вашите очаквания, но изборът винаги прави клиента. Затова няма да ви убеждаваме в това колко оправдана е цената на видеото, а ще ви оставим да сравните, разгледате и решите сами.

Не е нужно да описваме подробно тук целия процес по видеозаснемане, но е важно да знаете, че преди да отговорим на въпроса „Колко струва едно видео?“ се ръководим от трите основни етапа, през които ще минем като работа и ангажименти към вас:

  • Планиране. В първия етап от нашата съвместна работа ще планираме локациите, хората, техниката и екипа. Ще напишем предварителния сценарий, вие ще го одобрите или ще нанесете своите корекции. Ще знаете точния ден и час, в който екипът ни ще започне работа, идвайки при вас /или на място, което сме избрали/
  • Видео продукция. Това е денят /дните/ в който ще се случи процеса по видеозаснемане, заедно с всички хора, които ще участват в него. При нас е правило да спазваме предварително поетите уговорки и нещата да се движат по уговорения график. Ще правим дубли, ще търсим най-добрия кадър, ще ни хрумват и нови идеи в процеса на снимките, но всичко това ще бъде, за да направим най-доброто видео за вас.
  • Постпродукция. Времето, в което ще се приберем с целия суров материал, а вас ще оставим да почивате в очакване. От тук нататък ще опишем кадър по кадър всичко, което сме заснели, за да стигнем до момента на работа с нашия видеомонтажист. При него винаги сядаме с ясна визия и подреден сценарий кадър по кадър. Разбира се понякога променяме – добавяме, отнемаме или разместваме нещо от предварителния сценарий и сътветно по реда на кадрите, но резултата винаги е впечатляващ.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.