Колко време ще снимаме, когато дойдем при вас?

Колко време ще снимаме, когато дойдем при вас?

Знаем, че това е последният въпрос, който ни задавате, но всъщност за всеки работещ бизнес той е много важен. Вие също като нас /в повечето случаи дори повече/ сте зависими от графици, срещи и крайни срокове и това колко време ще прекараме ние във вашия офис, хотел или завод не е без значение. Малко или много работата по едно видео това ще спъва вашия работен ритъм.

Обикновено хората, които снимаме нямат опит пред камера или в снимачен процес. Тук идват и очакванията на повечето клиенти, че професионално видеозаснемане е процес, който ще отнеме не повече от час. Веднага ще ви разочароваме, като ви кажем, че за час може да се заснеме видео с телефон – непрофесионално, без осветление, без сценарий и режисура. Да, в този случай е възможно за час да приключите със снимките. Във всички останали , обаче това е невъзможно. Когато сте се доверили на професионалисти, те знаят, че трябва да предвидят освен ориентировъчните три часа още един допълнителен за евентуални непредвидени ситуации по време на снимки. Не случайно повечето големи продукции започват снимките винаги много рано сутрин, защото истината е, че дори най-организирания и предвидим снимачен процес крие своите рискове. Понякога дори техниката, както и хората предявява своите претенции. Тук не сравняваме видеото за имиджови или корпоративни цели с големите филмови продукции. Само казваме, че пристигайки при вас със сигурност ще останем малко повече от времето, което сте си представяли, защото искаме да заснемем възможно най-добрите кадри, които ще използваме на следващия етап за монтажа. Не ни се сърдете, че понякога ще ви караме да повтаряте движения, да се усмихвате възможно най-дълго или да се преобличате няколко пъти.

Всичко това, разбира се е предварително изговорено още при написването на сценария за вашето видео и при предварителните ни срещи. Големи изненади не би трябвало да има, но все пак.

  • Няма как да предвидим ако снимаме видео с деца кога на тях ще им омръзне, ще заспят, ако са бебета или ще се разплачат за нещо, а успокояването на един малък човек, повярвайте ни може да отнеме доста време.
  • Няма как да знаем преди да дойдем при вас, колко пъти ще се позвъни на вратата ви и дали ще уважите желанието ни да изключите телефона си.
  • Реденето на осветление и позиционирането на камери също отнема понякога малко повече време, отколкото сме предвидили.
  • Винаги имаме пред вид, че трябва да ви помогнем, особено когато не сте заставали пред камерата, но дали ще направим пет или петнадесет дубъла с вас, не можем да прогнозираме. Едно е сигурно: ще снимаме отново и отново, докато сме сигурни, че резултатът е добър и след като се видите ще се харесате.
  • Разбира се, теренът ако не сме го видяли предварително /което рядко се случва/ също крие своите изненади. Всеки от колегите обича да снима в широки, светли пространства, но не винаги условията са такива.
  • Що се отнася до времето навън, това вече е нещо, над което нямаме власт. Случвало се е да изместваме снимки няколко пъти, поради лоши метеорологични условия, въпреки че сме проверили прогнозата за времето. Обикновено, обаче това е наша грижа, ако сме обещали, че ще имате външни кадри, то със сигурност ще ги имате, без значение кога ще ги заснемем ние.
  • Закъсненията. Това е нещо, което категорично не толерираме, защото знаем как се отразява на целия снимачен процес. Ние ще дойдем навреме, държим и вие да направите същото. Винаги даваме нормален толеранс от 10- 15 мин, но да държите екипа ни час, защото не сте готови за видеозаснемане е непочтено и непрофесионално.
видеозаснемане

От опит знаем, че с без значение в коя област работите ако сте професионалист, работата винаги е взаимно удоволствие. Забелязали сме, че винаги най-заетите и успешни хора идват с точност до минутата за снимките и са винаги подготвени. С тях се работи леко, а доброто настроение идва от само себе си.

И накрая – не забравяйте, че създаването и заснемането на едно видео е екипна работа. Необходимо е да има желание за качествен краен продукт и от двете страни, за да се радваме взаимно накрая на резултата. Няма по-добра реклама за нас от доволните клиенти, а при нас те са много.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.